Artikujt e fundit

MENAXHERI DHE ORGANIZATA

Menaxherët punojnë në organizata, por jo çdokush që punon në organizatë është menaxher. Menaxherët punojnë në organizata. Prandaj, para se të identifikojmë kush janë menaxherë dhe çfarë bëjnë ata, ne duhet të shpjegojmë se çfarë nënkuptojmë me fjalën organizatë. Organizata është një grumbullim i rregullt i personave, që janë mbledhur bashkë, për të arritur një […]

MARRËVESHJE TË KËNAQSHME

Në biznes, skuadrat dhe njerëzit evidentohen nga ekzekutimi i shpejtë i marrëveshjeve dhe aftësia për të prodhuar rezultate. Një biznes fillon kur realizohet telefonata e parë. Biznesi fillon nga reagimi i stafit, gatishmëria e tij ‘për t’u marrë’ me kërkesat specifike të klientit, përgjigjet e shpejta, miqësore dhe profesionale ndaj pyetjeve dhe kërkesave të klientelës […]

IDE MBI SHITJET

Shitjet i hapin rrugë prodhimit, ekzekutimit të pagesave dhe investimeve të kompanisë. Të gjithë jemi tek shitjet! Prindërit ‘shesin’ vlera, sjellje dhe qëndrime sa më të mira për fëmijët e tyre. Mësuesit, profesorët dhe edukatorët ‘shesin’ idetë e tyre, programet kurrikulare, njohuri, koncepte, ligje dhe ligjësi të ndryshme. Shitësit në dyqane ‘shesin’ produkte/shërbime të kompanive. […]

MENDO PËR GJËRAT QË KE

Lumturia nuk mund të gjendet kur jemi të etur për dëshira të reja. Një nga tendencat më të përhapura dhe më të dëmshme janë: Përqendrimi i tepërt në atë çfarë duam në vend të asaj çfarë kemi. Duket sikur nuk ka ndonjë ndryshim të madh; ne vazhdojmë ta zgjerojmë listën e dëshirave, të cilat na […]

FUQIA E MENDIMIT

Nuk ka vend tjetër ku mund t’i mbash ndjenjat e tua negative përveçse në mendimet e tua. Kupto sa të fuqishme janë mendimet e tua. Nëqoftëse do të doje të kuptoje më shumë për një dinamikë mendore, më e rëndësishmja për të ditur do të ishte raporti midis të menduarit dhe mënyrës se si ndjehesh. […]

FORCA SHITËSE INDIVIDUALE

Shitësit vlerësojnë nevojat e klientit dhe organizojnë përpjekjet e kompanisë për të zgjidhur problemet e tyre. Parimi themelor tek shitjet është se ‘secili jeton duke shitur diçka’. Kompanitë në të gjithë botën i përdorin forcat shitëse për të shitur produkte dhe shërbime për klientët e biznesit dhe për konsumatorët fundorë. Por forca shitëse gjenden edhe […]

LIGJI I SHPËRBLIMIT

Pagesat si rregull janë në përpjesëtim të drejtë me rezultatet e anëtarit të organizatës. Të gjitha teoritë, tekstet dhe teksturat ekonomike të të gjitha niveleve, i japin një rëndësi të posaçme marrëdhënies punonjës-kompani, apo siç thuhet, marrëdhënies punonjës-organizatë. Në këtë kontekst, është edhe portretizimi që i bën kësaj marrëdhënie Brian Tracy, një nga kolosët e […]

PREKJA E SUKSESIT

Vendosni synime dhe objektiva të qarta! Shkruani dhe listoni ato sipas rëndësisë që kanë! Sukses do të thotë të jesh i lumtur! I lumtur përkthehet: Të vështroni botën, pa patur synime dhe objektiva të tjera, përveç atyre që keni ekzekutuar tashmë. Arritjet janë vetëm një derivat i botës së suksesit. Motivimi të nxit drejt arritjeve […]

GJËRA TË VOGLA

Unë them se për fatin tim të mirë kam patur rreth vetes njerëz shumë të qetë, shumë paqësorë, dhe të dashur. Shumë njerëz janë të frikësuar, të ngutshëm, konkurues, dhe vazhdojnë ta jetojnë jetën sikur të ishte një urgjencë e madhe, është frika se po të bëheshin më paqedashës dhe të përzemërt, nuk do të […]

FRYMËZIMI NXIT SUKSESIN

Kur i nxit të tjerët të besojnë te madhështia e tyre, kjo nuk bëhet në mënyrë teorike. Kur në anketime njerëzve të suksesshëm të biznesit u bëhet pyetja: ‘Cila është koha kur të vijnë idetë më të mira të biznesit’, ata vazhdojnë të përsërisin të njëjtën përgjigje: Vendi numër një është dushi dhe pastaj pushimet. […]

KOMANDONI MENDIMET TUAJA

Çelësi i suksesit gjendet në aftësinë tënde për të besuar se do t’ia dalësh. Mos harro: Çfarëdo që mendja jote mund të përfytyrojë e të besojë mund të arrihet. Fuqia e mendimit është e vetmja gjë mbi të cilën ti ke kontroll të plotë. Që ta përdorësh atë sa më mirë, duhet të mendosh saktë. […]

VIZIONI I BRENDSHËM

Do ta njohësh rrugën tënde kur të ndeshesh me të, sepse, papritur, do të kesh gjithë energjinë dhe imagjinatën për të cilën ke pasur gjithnjë nevojë. Rekrutimet e ndryshme për punë bazohen në jetëshkrimin e kandidatit dhe referencat e tij, por kjo nuk është gjithnjë e saktë. Punëmarrësit e suksesshëm marrin shumë parasysh edhe atë […]

SUKSESI JANË REZULTATET

Që të jeni i suksesshëm në biznes, duhet të prodhoni një produkt apo shërbim të mirë. Duhet ta realizojmë këtë punë, në mënyrë që ajo të nxjerrë para që sot, u shpreh Xhudita, e cila punonte si një shefe skuadre. Nuk mund të presim deri nesër, shtoi ajo. E pyeta: Pse e ke kaq të […]

GARA E IDEVE

Gara për avantazhe konkurruese është, në të vërtetë, një garë për idetë e klientit dhe të tregut. Për të krijuar vlerë për klientët dhe për të ndërtuar marrëdhënie kuptimplote me ta, specialistët e marketingut në fillim duhet të mbledhin idetë e freskëta për atë që klientët kanë nevojë dhe duan. Kompanitë i përdorin ide të […]

EKZEKUTIMI I SHITJEVE

Shitjet e suksesshme përmbyllin të gjitha operacionet e marketingut duke vulosur përfundimisht ekzistencën e klientelës besnike. Shitjet janë një proces me të cilin, ne, skuadra e konsulencemarketing jemi marrë më së shumti. Ne, ndajmë konceptin dhe pikëpamjen që shitjet dhe rëndësia e tyre janë në një hap apo në një gjatësi vale me marketingun, prodhimin […]

DERIVATE TË SUKSESIT

Krijo qëllime që janë brenda teje dhe brenda mundësive që ti ke sot, pikërisht sot, dhe jo në një kohë të ardhme pasi bota të jetë rregulluar. Të qeshësh shpesh dhe fort, të fitosh respektin e njerëzve inteligjentë dhe dashurinë e fëmijëve, ta shndërrosh botën në një vend më të mirë, të dish se, të […]

EPOKA DIXHITALE

Çdo ditë kemi ndryshime dramatike në treg. Ritmi është kaq i shpejtë, saqë aftësia për të ndryshuar tani është bërë një epërsi konkurruese. Çdo ditë ndodhin ndryshime dramatike në treg. Ritmi i ndryshimit është kaq i shpejtë, saqë aftësia për të ndryshuar tani është bërë një epërsi konkurruese. ‘E ardhmja nuk është ajo që ka […]

DETAJET E VOGLA

Ndonjëherë planet për të bërë në të ardhmen gjëra të mëdha na japin mundësinë për të bërë gjëra të vogla në momentin ku ndodhemi. Kur përpiqesh të japesh ndihmë, përqendrohu në detajet e vogla. Njëherë Nënë Tereza ka thënë, ‘Ne nuk mund të bëjmë gjëra të mëdha në këtë botë. Ne vetëm mund të bëjmë […]

DERIVATE TË MENAXHIMIT

Të menaxhosh me dorë të lirë do të thotë të heqësh dorë nga e kaluara dhe nga e ardhmja. Menaxherët e pasuksesshëm kur shohin listën me 100 detyra tremben vetëm duke e parë atë! Ata do të tërhiqeshin prapa të frikësuar. Do të merreshin me diçka tjetër. Diçka që as nuk është në listë! Thjesht […]

CILËSIA E PRODUKTIT

Klientët rendin gjithnjë pas produkteve cilësore dhe mundësisht me çmimet më të ulëta të mundshme! Konsumatorët e mendojnë cilësinë si një ‘shërbim të përkryer’ nga ana e kompanisë. Ky ‘shërbim i përkryer’ përkthehet në: Produkte/shërbime për të cilat konsumatorët kanë shumë nevojë, aq nevojë saqë blerësit paguajnë plot dëshirë dhe pa u menduar dy herë. […]

ÇMIMI DHE KËRKESA

Caktimi i çmimit fillon me një të kuptuar sesi perceptimet e klientëve për vlerën ndikojnë në çmimet që ata janë të gatshëm të paguajnë. Ndërsa disa kompani punojnë për të arritur çmime të ulëta dhe të parezistueshme, të cilat do t’i tërheqin masat, të tjerë marrin pikërisht kursin e kundërt. Ata, me krenari, shqiptojnë çmime […]

DALLIMET MENAXHER-LIDER

Liderët efektiv kanë një shkallë të lartë njohurish mbi kompaninë, industrinë dhe çështjet teknike. Le të qartësojmë dallimin mes menaxherëve dhe liderave. Shkrimtarët vazhdimisht i përdorin të dy termat si sinonime. Gjithsesi, ato nuk janë domosdoshmërisht e njëjta gjë. Menaxherët janë të emëruar; ata kanë fuqi legjitime që i lejon ata të shpërblejnë dhe të […]

LËR PAK KOHË PËR VETEN

Bukuria e ‘të bërit asgjë’ është se ajo të mëson të kthjellosh mendjen dhe të relaksohesh. Për shumë nga ne jeta është e mbushur me stimuj, për të mos përmendur përgjegjësitë, ku është pothuajse e pamundur për të qëndruar ulur dhe për të mos bërë asgjë, të paktën për pak minuta. Një miku im më […]

BUXHETI I REKLAMËS

Strategjia për reklamën konsiston në krijimin e mesazheve të reklamave dhe në përzgjedhjen e medias për reklamën. Pas përcaktimit të objektivave të veta dhe të reklamës, kompania përcakton buxhetin e saj të reklamës për çdo produkt. Buxheti i reklamës së një marke shpesh varet nga stadi i saj në ciklin jetësor të produktit. Për shembull, […]

ANËTARI I ORGANIZATËS

Mosnxitja e skuadrave mbetet një nga pengesat më të mëdha të kompanive shqiptare në rrugën e tyre drejt suksesit. Anëtarët e organizatës gjenden në kompani për vetëm një qëllim: Të ofrojnë shërbimin e tyre dhe kjo me cilësinë maksimale të mundshme. Ata paguhen për këtë shërbim, si edhe marrin një kualifikim të nevojshëm për të […]

ÇLIRO ENERGJINË E BRENDSHME

Mendimet janë ato që shkaktojnë stres, jo njerëzit. Njerëzit nuk mund ta bëjnë këtë. Menaxheret ua vështirësojnë punën punonjësve. Pa e kuptuar, ata vrasin shpirtin njerëzor me shkollën e vjetër të kontrollit të rreptë dhe gjykimeve kritike. Ky është një vlerësim që i takon të shkuarës. Në ditët e sotme po shfaqet një tjetër lloj […]

DETAJE TË LIDERSHIPIT

Besimi i liderit nxit vetëbesim dhe vetëvlerësim te ndjekësit e tij. Teoria e lidershipit karizmatik është një zgjerim i teorisë së atribuimit. Ajo thotë që ndjekësit i atribuojnë aftësi heroike dhe të jashtëzakonshme lidershipit, atëherë kur vërejnë disa sjellje të caktuara. Disa autorë kanë tentuar të identifikojnë karakteristikat individuale të liderit karizmatik. Robert House ka […]

CV-ja DHE INTERVISTA

Intervistat luajnë një rol shumë të rëndësishëm në vendimin nëse do ta merrni vendin e punës ose jo. Njoftimet nëpër gazeta dhe agjencitë e punësimit mund të jenë drejt zhdukjes si burimet kryesore të transmetimit të informacionit rreth vendeve të lira të punës dhe gjetjes së kandidatëve për punë. Arsyeja? Zgjedhja nëpërmjet internetit. Aktualisht shumica […]

CILËSI TË VEÇANTA

Çelësi për të çliruar potencialet tona janë përpjekjet e vazhdueshme, dhe jo forca apo intiligjenca. Çdonjëri prej nesh ka aftësi të ndryshme. Sipërmarrësit po kështu. Mund të keni aftësi të shkëlqyera akademike, por pa patur instiktet e duhura do ta keni të vështirë të hipni e të qëndroni në majë. Të jesh sipërmarrës nuk do […]

BOTA NË NJË KOKRRIZË RËRE

Nuk është e nevojshme të bëni diçka për të patur mbështetje. Ajo është gjithandej. Është një lloj mrekullie. Suksesi i menaxhimit është i madh nëse ndihesh i lidhur me gjithçka. Ai buron nga mbështetja që të jep gjithçka që të rrethon. Nuk është e nevojshme të bëni diçka për të patur mbështetje. Ajo është gjithandej. […]

TË JESH KRIJUES

Njerëzit nuk blejnë makina, njerëzit blejnë shpejtësinë, statusin, stilin, ekonominë, performancën dhe fuqinë. Është e vërtetë që aspektet më të kënaqshme të marketingut janë të lidhura me ato krijuese dhe nëse do që ta bësh biznesin tënd të buzëqeshë, atëherë duhet të kuptosh se krijimtaria aplikohet gjatë të gjithë procesit. Gati çdo person i fushës […]

FUQIA E MENDIMIT

Nuk ka vend tjetër ku mund t’i mbash ndjenjat e tua negative përveçse në mendimet e tua. Kupto sa të fuqishme janë mendimet e tua. Nëqoftëse do të doje të kuptoje më shumë për një dinamikë mendore, më e rëndësishmja për të ditur do të ishte raporti midis të menduarit dhe mënyrës se si ndjehesh. […]

ASNJANËSIA SI FORCË TËRHEQËSE

Negativja është e pranishme për të ruajtur ekuilibrin, por fuqia qëndron mes asnjanëses dhe pozitives. E takova Kerrin (një simbol i përplasjeve brenda organizatës) për një seancë trajnimi përpara mbledhjes së radhës me punonjësit kyç. Më tha: Jam e shqetësuar! Pse, e pyeta? E di se do ta kundërshtojnë planin dhe se do të kërkojnë […]

ANALIZA E KONKURRENTËVE

Konkurrentët janë ato kompani që ofrojnë produkte ose shërbime të ngjashme për të njëjtët klientë, me çmime të ngjashme. Për të planifikuar strategji efektive të marketingut, kompania duhet të gjejë gjithçka mundet rreth konkurrentëve të vet. Ajo duhet të krahasojë në mënyrë konstante strategjitë e saj të marketingut, produktet, çmimet, kanalet e shpërndarjes së produkteve […]

PERSON I SUKSESSHËM

Pyetja e parë në marketing është: Cilëve klientë do t’u shërbejmë? Pra, cili është tregu ynë i synuar? Specialistët e marketingut pasi njohin konsumatorët dhe tregun, fillojnë e hartojnë një strategji të marketingut që vihet në lëvizje nga klienti. Menaxhimi i marketingut përkufizohet si arti dhe shkenca e zgjedhjes së tregjeve të shënjestruara dhe të […]

ÇFARË ËSHTË MOTIVIMI

Motivimi është funksion i tri elementeve kryesore: i përpjekjeve, i qëllimeve të organizatës dhe i nevojave. Çfarë është motivimi? Ne e dimë se motivimi është rezultat i ndërveprimit mes individit dhe situatës me të cilën ai përballet. Sigurisht, individë të ndryshëm dallojnë përsa i përket faktorëve prej të cilëve ata motivohen, por edhe motivimi i […]

AMBASADORËT E MARKËS

Sot, kompanitë janë duke korrur frytet e fuqisë së komunikimit, duke shndërruar mjaft klientë në ambasadorë ndikues të markës. Njerëzit kanë dëshirë të flasin rreth gjërave që i bëjnë ata të lumtur, përfshi edhe produktet dhe markat e tyre të parapëlqyera. Ta zëmë se ju realisht pëlqeni JetBlue Airways, ata janë të zot në fluturim […]

PERSON I SUKSESSHËM

Vendos një synim të qartë, pak objektiva dhe drejto çdo mendim dhe energji për realizimin e tyre. Nuk është e nevojshme të ngreni hipoteza dhe hamendësime të ndryshme për të parashikuar të ardhmen e dikujt. Këtë mund ta bëni fare thjesht, duke i bërë një pyetje elementare personit në fjalë: Cili është qëllimi yt i […]

JEPU TË DREJTË TË TJERËVE

Ta mbrosh me ngulm pozicionin tënd, të merr një energji mendore shumë të madhe dhe shpesh të ftoh me njerëzit përreth. Një nga pyetjet më të rëndësishme që mund t’ia bëni ndonjëherë vetes është ‘A dua të kem të drejtë’, ose ‘A dua të jem i lumtur?’ Shumë herë këto të dyja përjashtojnë njëra-tjetrën. Të […]

ÇFARË ËSHTË ARRITJE E MADHE

Arritjet më të mëdha e domethënëse janë ato që burojnë nga brendësia e vetes tonë. Rivlerëso edhe një herë çfarë do të thotë për ty ‘një arritje me të vërtetë e rëndësishme’. Ndonjëherë është e lehtë të rrëmbehemi nga arritjet tona. E kalojmë gjithë jetën tonë duke korrur suksese, duke fituar çmime e vlerësime të […]

ENERGJIA E BRENDSHME

Menaxheri që vepron pa mbikëqyrur ndjek parimin: Zbulo aftësitë e punonjësve, por mos u përpiq t’i korigjosh ata! Menaxheret ua vështirësojnë punën punonjësve. Pa e kuptuar, ata vrasin shpirtin njerëzor me shkollën e vjetër të kontrollit të rreptë dhe gjykimeve kritike. Ky është një vlerësim që i takon të shkuarës. Në ditët e sotme po […]

MJETET E MARKETINGUT

Blerja realizohet kur ekzistojnë: Informacioni i duhur; Pranueshmëria; Mundësia financiare; Përdorshmëria. Mjetet e marketingut janë 4P-të e famshme: Produkt; Pagesë; Shpërndarje apo Vend; Promovim, kompozimi dhe aplikimi i të cilave është shumë i nevojshëm për organizatën. Veç këtyre ekzistojnë edhe P të tjera të cilat mund t’i shtohen 4-shes së famshme. Personeli është përshembull një […]

FOKUSI I VENDIMEVE

Ndoshta, aftësia më e dallueshme e profesionistëve të marketingut është kompetenca e tyre për të krijuar dhe menaxhuar markat. Specialistët e marketingut i marrin vendimet për produktin dhe shërbimet në tri nivele: vendimet për produktet individuale, vendimet për linjën e produktit dhe vendimet për miksin e produktit. Zhvillimi i një produkti ose shërbimi përfshin përkufizimin […]

IDE TË GABUARA

Ne do punojmë dhe do të shesim, pasi klientët na mbajnë mend! Është një ide e gabuar në biznes. Shumë teori dhe parashikime në biznes përfundojnë të gabuara, akoma pa nisur zbatimi i tyre. Kjo ndodh, pasi teoritë dhe parashikimet i bëjnë njerëzit dhe njerëzit në përgjithësi, parashikojnë vetëm një variant të ardhmërisë së tyre […]

UDHËHEQËSI VIZIONAR

Disiplinë do të thotë më shumë të shembësh sesa të ndërtosh. Rekrutimet e ndryshme për punë bazohen në jetëshkrimin e kandidatit dhe referencat e tij, por kjo nuk është gjithnjë e saktë. Punëmarrësit e suksesshëm marrin shumë parasysh edhe atë që ata ndiejnë dhe pikërisht: Instiktin e tyre apo zërin e tyre të brendshëm. Të […]

DETAJE TË NEGOCIMIT

Negocimi ka dy palë dhe në fund të procesit, secila prej tyre duhet të jetë ‘e fituar’! Aftësia për të krijuar miq dhe klientë, është një nga faktorët kryesorë për të qenë i suksesshëm në kompaninë ku ju drejtoni apo jeni pjesë. Kjo aftësi lidhet edhe me pozitën tuaj shoqërore dhe familjare. Njerëzit e suksesshëm, […]

DISA DETAJE TË LIDERSHIPIT

Lideri krijon një vizion realist, të besueshëm dhe tërheqës për të ardhmen. Teoria e lidershipit karizmatik është një zgjerim i teorisë së atribuimit. Ajo thotë që ndjekësit i atribuojnë aftësi heroike dhe të jashtëzakonshme lidershipit, atëherë kur vërejnë disa sjellje të caktuara. Disa autorë kanë tentuar të identifikojnë karakteristikat individuale të liderit karizmatik. Robert House […]

MEDIA DHE REKLAMA

Metrikë të mediave janë: klasifikimi, lexueshmëria, efektiviteti dhe përqindja e klikimeve. Hapat kryesorë në përzgjedhjen e medias për reklamën janë: përcaktimi i shtrirjes; përcaktimi i frekuencës dhe i ndikimit; zgjedhja midis llojeve kryesore të medias; përzgjedhja e mjeteve specifike të përcjelljes që ka media; përcaktimi i minutazhit të medias. Përcaktimi i shtrirjes, i frekuencës dhe […]

SHPËRFILL GJËRAT QË TË SHQETËSOJNË

Menaxherët janë krijues. I kalojnë situatat stresuese një e nga një dhe krijojnë diçka të mirë prej tyre. Menaxherët e pasuksesshëm kur shohin listën me 100 detyra tremben vetëm duke e parë atë! Ata do të tërhiqeshin prapa të frikësuar. Do të merreshin me diçka tjetër. Diçka që as nuk është në listë! Thjesht nga […]

SUKSESI I MENAXHIMIT

Të shohësh botën në një kokrrizë rëre, ndërsa parajsën në një lule të egër. Të shtrëngosh pafundësinë në grushtin tënd dhe përjetësinë në një orë. Suksesi i menaxhimit është i madh nëse ndihesh i lidhur me gjithçka. Ai buron nga mbështetja që të jep gjithçka që të rrethon. Nuk është e nevojshme të bëni diçka […]

REZULTATET JANË PRIMARE

Dëshira është pikënisja e çdo arritjeje, jo shpresa, jo lutja, por rrahja e fortë e një dëshire nga e cila buron gjithçka. Duhet ta realizojmë këtë punë, në mënyrë që ajo të nxjerrë para që sot, u shpreh Xhudita, e cila punonte si një shefe skuadre. Nuk mund të presim deri nesër, shtoi ajo. E […]

FORCA SHITËSE

Shitësit më të mirë janë të motivuar së brendshmi, ata janë të paepur në motivin e tyre. Strukturat e forcës shitëse janë dy llojessh: a) Struktura territoriale e cila përdoret kur kompania shet vetëm një linjë produktesh dhe me klientë në shumë vendodhje. b) Struktura e forcës shitëse sipas produktit dhe struktura e forcës shitëse […]

BOTA E SUKSESIT & STEVE JOBS

‘Të jemi përpara kërkesave dhe shijeve të klientit’-ishte një nga parimet themelore të Steve Jobs. Steve Jobs ishte një lider i papërsëritshëm në biznes dhe marketing. Ai ndërtoi një kompani lider në tregun amerikan dhe ndërkombëtar duke ekzekutuar plane agresive biznesi dhe marketingu. Jobs luftoi: Për produkte të dallueshme në treg, krahasuar me ato të […]

ÇFARË PËRFAQËSON ÇMIMI

Në fund të fundit, është klienti që do të vendosë nëse çmimi i një produkti është ai i duhuri. Çmimi është sasia e parasë së kërkuar për një produkt ose shërbim. Ky është një përkufizim në kuptimin më të ngushtë të fjalës. Në kuptimin më të gjerë, çmimi është shuma e të gjitha vlerave që […]

BIZNESI DHE LIDERI

Liderat janë mjaft ambiciozë! Ata kanë vizion dhe janë parashikues të aftë të çdo situate. Ekzistojnë teori dhe praktika të ndryshme mbi rolin e liderit dhe lidershipit. Liderat nuk është se lindin të tillë. Ata formësohen gjatë jetës falë punës së tyre të madhe dhe të jashtëzakonshme. Veç kësaj liderat mbartin dhunti natyrore dhe eksperienca […]

KRIJONI NJË ORGANIZATË

Rezultatet janë ato që maten. Fjalët dhe teoritë e bukura, thjesht i merr era! Mjaft menaxherë, drejtues skuadrash apo shitës, arrijnë rezultate të kufizuara në punë. Një gjë e tillë është mjaft e dëmshme për kompaninë dhe përsëritjen e sigurtë të cikleve prodhuese. Në fakt, kompanitë e suksesshme dinë të ecin vetëm përpara. Shpeshherë ndodh […]

FUQIA E FJALËS NË BIZNES

Klienti nuk blen produkte. Ai blen shpresën ‘Për të qenë i lumtur’! E drejta ‘Për të qenë i lumtur’, vjen menjëherë pas asaj ‘Për të jetuar’. Shkencëtarët zbuluan ekzistencën e disa yjeve me masë rreth trefishi i masës së diellit tonë, të cilat në fund të jetës së tyre humbisnin papritur nga universi, duke mos […]

FRYMËZIMI DHE SUKSESI

Për aq kohë sa do të lindin ide të reja, shitjet do të arrijnë maja të reja. Kur në anketime njerëzve të suksesshëm të biznesit u bëhet pyetja: ‘Cila është koha kur të vijnë idetë më të mira të biznesit’, ata vazhdojnë të përsërisin të njëjtën përgjigje: Vendi numër një është dushi dhe pastaj pushimet. […]

KONCEPTI I SUKSESIT

Është e pamundur t’i orientosh të tjerët drejt suksesit, nëse nuk e ke bërë këtë më parë me veten tënde. Të qeshësh shpesh dhe fort, të fitosh respektin e njerëzve inteligjentë dhe dashurinë e fëmijëve, ta shndërrosh botën në një vend më të mirë, të dish se, të paktën, një njeri ka marrë frymë më […]

KLIENTI I KËNAQUR

Klienti vjen tek ju, tek dyqani dhe kompania juaj. Tregojini atij klientët e tu besnikë dhe veçanërisht klientët e tu të suksesshëm. Marrëdhënia me klientët, është përveçse një marrëdhënie ‘e brendshme’, edhe një kalkulim. Kjo marrëdhënie kërkon një kujdes të vazhdueshëm dhe një ekuilibër konstant gjithashtu. Marrëdhënia me klientin është teknologjia më e vështirë ‘e […]

MARKETINGU DHE SUKSESI

Marketingu është tërësia e operacioneve, të cilat në finale kanë si objektiv krijimin e klientëve besnikë. Shpeshherë marketingu ngatërrohet me shitjet. Janë të shumtë ata prodhues, menaxherë, punonjës apo drejtues të lartë që marketingun e barazojnë me shitjet. Ekzistojnë shumë të tjerë që marketingun e identifikojnë me reklamat në televizion, radio, shtypin e shkruar, para […]